Rukomet
245

Enid Tahirović za Klix.ba: Momci su u Sarajevu zaslužili bolji doček

Piše: A. M.
Enid Tahirović (skroz desno) sinoć s reprezentativcima (Foto: Klix.ba)
Enid Tahirović (skroz desno) sinoć s reprezentativcima (Foto: Klix.ba)
Enid Tahirović sinoć je bio na skromnom dočeku za naše najboje rukometaše. Pomalo ga je razočarao mali broj Sarajlija koji su došli pozdraviti historijski uspjeh bh. rukometa.

"Pomalo sam razočaran. Možemo pričati šta hoćemo, ali ovako veliki uspjeh nije popraćen onako kako je trebao biti. Neko kaže da je danas radni dan, a da su oni doputovali kasno, ali mislim da su ovi momci zaslužili ljepši doček od onog sinoćnjeg,“ kazao je za Klix.ba Enid Tahirović, bivši golman rukometne reprezentacije BiH.

Najbolji bh. rukometaši konačno su izborili nastup na velikom takmičenju. Tahirović je sretan zbog historijskog rezultata.

"Nakon silnih neuspjeha i silnih baraža sreća nas je konačno pomazila. Svaka čast igračima i našem stručnom štabu, ovo je veliki, historijski rezultat jer Island je ipak peta reprezentacija u Evropi“.

Nada se da nećemo biti prolaznici na smotri najboljih rukometaša svijeta u Kataru.

"Teško je davati prognoze te vrste jer još uvijek ne znamo grupu. Sigurno je da nećemo tamo ići turistički,“ dodao je Tahirović koji je inače angažovan kao saradnik Rukometnog saveza BiH.