sport
18

Održana biciklistička trka "Oslobođenje Zenice"

Piše: D. B.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Zeničkim ulicama danas je održana 4. međunarodna biciklistička trka "Kriteriji Zenice", koja je ujedno predstavljala i 37. trku "Oslobođenja Zenice".

Današnje takmičenje u biciklizmu otvorio je načelnik Zenice, Husejin Smajlović, koji je kazao kako je današnja trka samo uvod u ono što slijedi u Zenici.

"Današnja trka predstavlja samo uvod u velika sportska dešavanja. Otvaranje sportskog centra pa potom utakmica Bosne i Hercegovine i Slovačke na Bilinom Polju, sva ta dešavanja zaslužuju uvod sa međunarodnim učešćem", kazao je Smajlović.

U okviru današnjeg takmičenja održano je i brdsko prvenstvo premijer lige Bosne i Hercegovine, koje je i ove, baš kao i protekle godine, okupio takmičare iz regije.

U trci "Ulicama Zenice" u kategoriji mlađih kadeta najbolje rezultate su ostvarili biciklisti iz Vinkovaca. Prvo mjesto je pripalo Arijanu Cindriću, drugoplasirani je njegov klupski kolega Stjepan Džalto, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Perši, također članu biciklističkog kluba iz Vinkovaca. U kategoriji kadeta, prvo mjesto je pripalo Nedžadu Mahmiću iz Bosanske Krupe, drugo mjesto je osvojio Fran Lubarić iz Vinkovaca, dok je trećeplasirani bio Isak Muslić iz Bihaća. Filip Čengić bio je prvoplasirani u kategoriji juniora, dok su Zvonimir Jelinić i Dušan Kalaba zauzeli drugo i treće mjesto.

U brdskoj utrci kategorije U23, prvoplasirani je Mensur Čorić iz Tuzle, drugo mjesto je pripalo Milošu Nikčeviću iz Nikšića dok je treće mjesto pripalo Muji Kurtoviću iz Tuzle.

Organizatori su zadovoljni odzivom takmičenja i organizacijom, te se nadaju još većem odzivu i naredne godine.