{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obaranje državnih rekorda u sportu ubuduće će se nagrađivati sa 2.500, umjesto 5.000 KM

18.7.2013. u 15:43
0
9
Obaranje državnih rekorda u sportu ubuduće će se nagrađivati sa 2.500, umjesto 5.000 KM
0
Obaranje državnih rekorda u sportu ubuduće će se nagrađivati sa 2.500, umjesto 5.000 KM
Hamza Alić (Foto: AFP)
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz FBiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima.
Usljed otežane primjene, nedoumica i nejasnoća pristupilo se izmjenama kojim je utvrđena distinkcija između selektora i trenera prilikom dodjeljivanja nagrada za osvojene medalje na međunarodnim sportskim takmičenjima u olimpijskim i paraolimpijskim sportovima.

Tako je predviđeno da se za vrhunske sportske rezultate koje su ostvarili članovi državne reprezentacije na reprezentativnim takmičenjima, nagrade dodjeljuju selektorima, a trenerima, ukoliko su rezultati postignuti na pojedinačnim i klupskim nastupima.

Precizirano je i to da sportista u toku jedne godine može biti nagrađen samo jednom nagradom, bez obzira na to da li je oborio više državnih rekorda u jednoj ili više različitih sportskih disciplina.

Navedena je i mogućnost dodjele nagrade i za postignute državne rekorde u olimpijskim i paraolimpijskim sportovima na međunarodnim takmičenjima koja su predviđena Uredbom, te je iznos novčane nagrade za obaranje državnog rekorda umanjen sa 5.000 na 2.500 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: