{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izmijenjena Uredba o nagradama: Prvacima države 15.000 KM

F
18.9.2013. u 16:42
4
7
Izmijenjena Uredba o nagradama: Prvacima države 15.000 KM
4
Izmijenjena Uredba o nagradama: Prvacima države 15.000 KM
Vlada Federacije BiH, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, izmijenila je i dopunila Uredbu o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz FBiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima.
Za vrhunske rezultate koje su ostvarile državne reprezentacije na reprezentativnim takmičenjima nagrade se dodjeljuju selektorima, a trenerima za vrhunske rezultate državne reprezentacije na pojedinačnim i klupskim takmičenjima.

Uredbom je precizirano da će sportistima koji u toku jedne godine obore više državnih rekorda u jednoj ili više sportskih disciplina biti dodijeljena samo jedna nagrada, te da će sportisti moći biti nagrađeni za državne rekorde u olimpijskim i paraolimpijskim sportovima na međunarodnim takmičenjima.

Novčanim iznosima nagrada za ostvarene vrhunske sportske rezultate, osim olimpijskih i paraolimpijskih sportova, dodata su i međunarodna takmičenja. Također, predviđeno je da nagrada za državni rekord s 5.000 konvertibilnih maraka bude smanjena na 3.000 KM.

Uredba propisuje i nagrade prvacima BiH u sportovima koji imaju najmanje dva ranga organiziranog takmičenja koja se održavaju po liga sistemu, a koji će se takmičiti na evropskim takmičenjima.

Tako prvacima BiH u nogometu, košarci, rukometu i odbojci (muška i ženska konkurencija) pripada 15.000 KM, prvacima BiH u ostalim kolektivnim sportovima 10.000 KM, a prvacima BiH u individualnim sportovima 5.000 konvertibilnih maraka, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: