Nogomet
28

Zvonimir Blaić: San je igrati protiv Udinesea, idemo dati sve od sebe

Piše: D. B.
Zvonimir Blaić
Zvonimir Blaić
Bh. predstavnik u 3. pretkolu Evropske lige, ekipa Širokog Brijega, u četvrtak igra revanš protiv Udinesea. Prva utakmica je završena rezultatom 3:1 u korist talijanskog predstavnika, a Širokobriježani u revanšu namjeravaju dati sve od sebe kako bi pružili što veći otpor superiornom protivniku.

Širokobriježani su zadovoljni postignutim rezultatima ove godine u Evropskoj ligi, a nogometaš našeg predstavnika Zvonimir Blaić je za portal Klix.ba izjavio da će ekipa protiv Udinesea u uzvratu odigrati najbolje što zna i tako ostaviti dobar utisak.

"Iskustva su zaista odlična uprkos porazu. Bio nam je san igrati protiv tako velike ekipe kao što je Udinese. U Italiju idemo odigrati najbolje što znamo i pokušati se držati naše igre koja nas je dovela u 3. pretkolo. Želimo ostaviti dobar utisak", kazao je Blaić.

Prema njegovim riječima, Široki Brijeg se već skoncentrisao na prvenstvo. U nedjelju ovaj tim gostuje na stadionu Asim Ferhatović Hase, gdje će odmjeriti snage sa FK Sarajevo. Cilj je izbjeći poraz, a po mogućnosti i pobijediti.

"Spremamo se za utakmicu protiv Udinesea, ali više smo koncentrisani na prvenstvo. U nedjelju nas čeka jedna veoma teška utakmica protiv dobrog protivnika, ali mi idemo korak po korak i težimo pobjedama. Tako ćemo se postaviti i na Koševu od samog početka susreta, jer u Sarajevo dolazimo po povoljan rezultat, a možda možemo i pobijediti", rekao je Blaić.

Utakmica između Udinesea i Širokog Brijega se igra u četvrtak od 20:45 sati.