Nogomet
4

Zvonimir Blaić: Napast ćemo Irtysh od prve minute, želimo igrati protiv Udinesea

Piše: D. B.
Zvonimir Blaić
Zvonimir Blaić
Mladi defanzivac Širokog Brijega, Zvonimir Blaić, veoma je optimističan uoči revanša 2. pretkola Evropske lige protiv kazahstanskog Irtiysha na Pecari. Kazahstanski tim je na svom terenu slavio rezultatom 3:2.

Blaić smatra da je minimalan poraz uz dva postignuta gola u gostima ipak dobar rezultat uoči revanša, kao i da će njegova ekipa na Pecari potvrditi da je kvalitetnija od Irtysha.

"Izgubili smo utakmicu u kojoj smo prema stvorenim prilikama trebali pobijediti, ali ih nismo iskoristili. Ipak, pokazali smo karakter, vratili smo se u igru nakon dva gola zaostatka i na kraju ostvarili koliko toliko povoljan rezultat za revanš. Na svom terenu pred svojim navijačima moramo pobijediti i dokazati da smo bolja ekipa", izjavio je Blaić za portal Klix.ba.

Grešaka u Kazahstanu je svakako bilo, a tome je doprinijela umjetna trava i lagana lopta. Navijači Širokobriježana će biti najveća snaga ekipe u revanšu.

"Uočili smo greške koje smo napravili, a igrali smo i na umjetnoj travi s laganom loptom. Trebalo nam je vremena da se naviknemo na tu podlogu i loptu. Uprkos porazu, mislim da ćemo nadoknaditi taj zaostatak na našem terenu jer je Pecara ispunjena našim navijačima zapravo naša najveća snaga. Oni će nam pomoći da dokažemo da smo bolji", kazao je Blaić.

On očekuje tvrdu utakmicu, ali najavljuje da će Široki napasti ekipu Irtysha od prve minute.

"Znamo da nas čeka tvrda utakmica i da će oni igrati čvrsto i organizirano te pokušavati nešto napraviti iz kontre i polukontre. S druge strane, mi moramo odigrati strpljivo i pametno te od prve minute pokazati da su došli na naš teren, napasti ih i tražiti pobjedu", smatra Blaić.

Ako Široki Brijeg ostvari plasman u 3. pretkolo, igrat će protiv talijanskog Udinesea.

"Uopće ne razmišljamo o Udineseu, jer smo koncentrirani na utakmicu protiv Irtysha. Ako prođemo, onda ćemo razgovarati o njima. Jedno je sigurno, bila bi nam velika čast igrati protiv takvog velikana", zaključio je Blaić.

Utakmica između Širokog Brijega i Irtysha se igra u četvrtak navečer na stadionu Pecara od 20:30 sati.