Nogomet
0

Barišić: Moramo se čuvati kontranapada Irtysha, šanse su podjednake

Piše: D. B.
Ivan Barišić
Ivan Barišić
Napadač Širokog Brijega, talentovani 20-godišnji Ivan Barišić, uoči prve utakmice 2. pretkola Evropske lige, u kojoj njegov tim igra protiv Irtysha u Kazahstanu, u razgovoru za portal Klix.ba je rekao da se ekipa dobro spremila i da se namjerava plasirati u 3. pretkolo pomenutog takmičenja.

"Mislim da smo se dobro pripremili za utakmicu, sve je proteklo u najboljem redu. Ekipa je dostigla nivo koji je potreban za ovu utakmicu", smatra Barišić.

Rekao je da se njegovi saigrači moraju paziti kontranapada Irtysha te da su šanse za prolaz podjednake.

"Gledao sam njihovu prvu utakmicu s Levskim u Sofiji, gdje je Irtysh bio u podređenom položaju, ali se ipak dobro branio i stvarao probleme iz kontranapada, tako da se toga moramo paziti. Mislim da dobro igramo i da na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača. Neka posebna poboljšanja u igri nam nisu potrebna. Ipak, ne treba nikog potcijeniti, moramo ući u utakmicu maksimalno. Mi imamo snage da prođemo dalje, ali mislim da su šanse podjednake. Naše ambicije su prolazak u treće pretkolo, a poslije zavisi od žrijeba", izjavio je napadač Širokobriježana.

U narednoj sezoni Široki Briijeg će jurišati na trofej.

"Naš glavni cilj je ponovno izboriti Evropu, a namjeravamo se izboriti i za neki trofej", jasan je bio Barišić.