Nogomet
114

Evropska liga: Široki će se boriti do posljednje kapi krvi

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Širokog Brijega odmjerit će snage sa talijanskim Udineseom večeras na stadionu Bilino Polje u okviru 3. pretkola Evropske lige. U taboru jedinog bh. predstavnika koji je ostao da se takmiči na međunarodnoj sceni vjeruju da mogu pružiti otpor favorizovanim gostima.

Strateg tima sa Pecare Slaven Musa istakao je na konferenciji za medije da su šanse Širokog Brijega u dvomeču sa Udineseom jedan ili dva posto.

"Dok god imamo bilo kakve šanse, borit ćemo se. Želimo u Zenici napraviti što povoljniji rezultat“, istakao je prvi šef struke hercegovačkog tima.

Koncentracija svih 90 minuta

On je rekao kako je Udinese veliki favorit. Ipak, uvjeren je da će njegovi izabranici dati svoj maksimum.

Dakako, svi igrači Širokog trebaju biti u optimalnom izdanju. Podbace li jedan ili dvojica neće biti dobro, podbaci li ih više, olakšat će posao timu iz Udina.

"Talijansko nogometno prvenstvo počinje za nešto više od 20 dana i sigurno je da forma crno-bijelih nije na vrhuncu. Možda bude i potcjenjivačkog odnosa, što nama nudi šansu da nešto napravimo. Da bismo stigli do željenog rezultata koncentracija svih igrača mora biti na nivou 90 minuta. Pokušat ćemo pogreške svesti na minimum, a čvrstim blokom u sredini težit ćemo da iz kontri ugrozimo gol Udinesea“, zaključio je Musa koji će biti lišen usluga Damira i Ivice Džidića.

Tako će sa Ješeom na stoperskoj poziciji zaigrati Špikić. Također, oporavljeni Zakarić igrat će u udarnoj postavi.

Talijani ne potcjenjuju Široki

U gostujućem taboru napominju kako će okršaju sa Širokim pristupiti ozbiljno.

"Iako se ova utakmica ne čini važnom, ipak se služimo istom strategijom koju smo imali do sada i prilazimo sa poštovanjem i odlučnošću da pokušamo nešto napraviti. Nije bitno da li smo favoriti ili ne. Ne možemo ići u utakmicu sa idejom da smo favoriti i da tako nastupimo", izjavio je trener Udinesea Francesco Guidolini.

Antonio di Natale, napadač Udinesea, istako je kako će on i njegovi saigrači maksimalno pristupiti utakmici u nadi da već u prvom dvoboju osiguraju plasman u narednu rundu.

Utakmica u Zenici počinje u 20:45 sati uz direktan prijenos na BHT1. Oba tima imat će podršku svojih navijača sa tribina.