Nogomet
39

Guidolini: Utakmici protiv Širokog pristupamo ozbiljno i s poštovanjem

Klix.ba
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Povom utakmice 3. pretkola Evropske lige talijanski prvoligaš Udinese na stadionu Bilino Polje održao je konferenciju za novinare na kojoj su govorili o ambicijama za sutrašnju utakmicu protiv Širokog Brijega na Bilinom Polju.

Prisutnima se obratio trener Udinesea Francesco Guidolini koji je kazao kako će sutrašnjoj utakmici pristupiti ozbiljno, kao i do sada.

"Iako se ova utakmica ne doima važnom, ipak se služimo istom strategijom koju smo imali do sada i prilazimo sa poštovanjem i odlučnošću da pokušamo napraviti nešto", izjavio je Guidolini.

Na pitanje novinara kakav stav ima povodom toga što su favoriti utakmice, Guidolini je kazao kako to nije prednost u sutrašnjoj utakmici.

"Nije bitno da li smo favoriti ili ne, imamo istu dozu preparacije i ne možemo ići u utakmicu sa idejom da smo favoriti i da tako nastupimo", dodao je Guidolini.

Antonio Di Natale, napadač Udinesea, je kazao da će u sutrašnji meč morati ući maksimalno ozbiljno te da ništa ne smiju prepustiti slučaju.

Sutrašnji sastav Udinesea još nije poznat, Guidolini je dodao da je Široki Brijeg protivnik koji zahtijeva dosta analiziranja, te da će se sutra odlučiti za formaciju i igrače koji će istrčati na teren.

Nakon konferencije za novinare na Bilinom Polju održan je trening.