sport
0

Igrači Udinesea stigli u BiH, očekuje se i dolazak navijača

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Igrači i stručni štab talijanskog prvoligaša Udinesea stigli su u Sarajevo, odakle su se uputili prema Zenici, gdje će sutra odigrati prvu utakmicu 3. pretkola Evropske lige protiv Širokog Brijega.

Talijani su avionom na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli iz Trsta. Međutim, niko nije bio raspoložen za razgovor. Kako nam je kazao trener Udinesea Francesco Guidolin, sve informacije uoči sutrašnjeg meča saopštit će na večerašnjoj konferenciji za medije na Bilinom Polju.

Pokušali smo doći i do najboljeg igrača ovog tima, Antonija di Natalea, međutim, kako je kazao, zbog klupskih pravila, ne smije ništa govoriti.

Guidolin je u Sarajevo doveo 21 igrača, među kojima su Dušan Basta iz Srbije te hrvatski dvojac Igor Bubnjić i Ivan Kelava.

Utakmica je na rasporedu sutra u 20:45 sati, a među navijačima Širokog vlada veliko interesovanje za ovaj susret iako su vidno razočarani zbog činjenice da im UEFA nije dozvolila da Udinese dočekaju na svom stadionu. Na utakmici se očekuje stotinjak navijača Bianconera

Cijena ulaznice je 10 KM, a navijači Širokog Brijega bit će smješteni na istočnu tribinu.

Ulaznice za VIP B ložu prodavat će se po cijeni od 30 KM, a navijači Udinesea, koji će biti smješteni na sjevernoj tribini, ulaznice će plaćati 10 eura. Ostali gledaoci će biti smješteni na zapadnoj tribini.

Ulaznice će biti u prodaji i na dan odigravanja utakmice u kiosku na stadionu Bilino Polje.