Nogomet
0

Zvijezda remizirala s GOŠK-om u Gradačcu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zvjezda je u Gradačcu u okviru 11. kola Premijer lige dočekala ekipu GOŠK-a. U ovoj utakmici je bilo prilika na obje strane, GOŠK je igrao sa igračem manje od 78. minute, ali je utakmica završena rezultatom 0:0

Zvijezda je u prvim minutama susreta imala više od igre. U 6. minuti Matko nije iskoristio centaršut Gavarića. Najopasniji u redovima domaćih je bio Hamzić, koji je u nekoliko navrata opasno zaprijetio gostujućem golmanu. GOŠK je pokušavao uzvratiti uglavnom iz kontranapada. U prvom poluvremenu su odlične prilike propustili Matko i Hrkač, dok je također neprecizan bio i GOŠK-ov Dudić.

U nastavku utakmice su gosti postajali sve opasniji, a Zvijezda je do prilika pokušavala doći nakon centaršuteva. Dudić je u ekipi GOŠK-a bio najopasniji. Vodstvo svojoj ekipi je mogao donijeti u 62. minuti, ali je bio neprecizan. Gosti su igrali sa igračem manje od 78. minute, kada je crveni karton dobio Zlomislić. Zvijezda je nakon toga imala nekoliko prilika za pobjedu, ali su neprecizni bili Moranjkić i Delić, tako da promjene rezultata nije bilo. Utakmica je završena rezultatom 0:0.

Susreti Rudar - Leotar, Travnik - Kozara i Borac - Sloboda počeli su u 15 sati, dok u nedjelju igraju Široki Brijeg - Čelik, Olimpic - Slavija, Zrinjski - Sarajevo i Željezničar - Velež.