Nogomet
20

Zvijezda bez problema protiv Rudara, Olimpic osvojio tri boda u Travniku

Piše: J. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U okviru 23. kola BHT Premijer lige BiH, danas je Zvijezda savladala Rudar 4:1 dok je Olimpic bio bolji od Travnika na gostovanju 3:2.

NK Zvijezda - FK Rudar P. 4:1

U početnom dijelu utakmice u Gradačcu, domaća ekipa dominirala je terenom. Već u sedmoj minuti imali su stopostotnu šansu. Ipak, iskusni napadač Mirza Đafić je šutirao pore gola Rudara.

Do kraja prvog poluvremena, Rudar je ostao bez igrača na terenu nakon što je u 31. minuti isključen Igor Mišan.

Odmah na početku drugog poluvremena, Ordagić je srušen u šesnaestercu Rudara, sudija pokazao na bijelu tačku, a najstrožu kaznu u gol pretvorio Mirza Đafić.

Na 2:0 u 62. minuti povisio je Secouba Diatta da bi desetak minuta kasnije Amer Ordagić postigao treći gol Zvijezde. Nekoliko minuta kasnije, gol za goste iz Prijedora postigao je Miloš Srndović.

No, ovdje nije bio kraj potpunom debaklu Rudara. Za konačan rezultat pobrinuo se Husić u sudijskoj nadoknadi vremena.

NK Travnik - FK Olimpic 2:3

U prvih pola sata utakmice na Piroti, gledatelji su vidjeli nekoliko dobrih šansi na obje strane. Domaći su prijetili preko Popovića i Simeunovića dok su Vukovi sa Otoke imali dvije odlične šanse u kojima se našao Dženan Durak.

Ipak, Travnik je otišao na odmor sa golom prednosti. Igrala se 42. minuta kad je Anel Čurić sa nekih dvadesetak metara postigao gol iz slobodnog udarca.

Ipak, sarajevski premijerligaš se u drugom poluvremenu u potpunosti vraća u utakmicu. Prvo je za izjednačenje pogodio Muharemović prelijepim golom sa 30-tak metara. Gol za vodstvo Olimpica djelo je Irhana Smajića, a za vodstvo od 3:1 ponovo se pobrinuo danas odlični Muharemović.

U međuvremenu isključena su dva igrača. Travnik je ostao bez Ribića, dok je kodOlimpicaisključen Rizvanović. Do kraja utakmice, Travnik je uspio ublažiti poraz zahvaljujući golu Turkovića.