Nogomet
0

Željezničar bez problema protiv Radnika, Čelik "potopio" Zvijezdu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U okviru 22. kola BHT Premijer lige danas su odigrane još četiri utakmice. Pobjede su upisali NK Travnik, koji je slavio nad Gradinom 1:0, Rudar i Borac su remizirali (1:1), Čelik je bez problema "potopio" Zvijezdu sa 4:1, dok je Željezničar sa ubjedljivih 3:0 ostvario pobjedu kod Radnika u Bijeljini.

FK Radnik Bijeljina - Željezničar 0:3

Plavi su poveli u Bijeljini već u 14. minuti susreta golom Hodžića. Samo šest minuta kasnije Željezničar je već imao uvjerljivo vodstvo od 2:0. Strijelac drugog gola za tim sa Grbavice bio je Elvir Čolić. Do kraja prvog dijela susreta domaćin nije imao šanse, dok su gostujući igrači imali još dvije dobre prilike.

Dominacija Željezničara se nastavila i u drugom dijelu utakmice, što je rezultiralo pobjedom od 3:0. Konačan rezultat je postavio Adilović u 79. minuti.

NK Čelik - NK Zvijezda 4:1

Čelik je bio uvjerljiv os samog starta. Već u prvom dijelu susreta rezultat je bio na njihovoj strani, a na odmor se otišlo sa 3:0 predsnosti domaćih. Zvijezda je pokazala nešto bolji start, ali domaći su brzo okrenuli igru u svoju korist. Stajić je donio prednost Čeliku u trećoj, a potom i u 10. minuti utakmice, da bi Horić u 18. pogodio za uvjerljivih 3:0 uz asistenciju strijelca prethodna dva gola. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Čelik je nastavio dobrim tempom i u drugom poluvremenu, ali je Zvijezda uspjela doći do gola. Prvo je Savić smanjio prednost domaćih golom u 75. minuti na 1:3, ali je Čelik brzo odgovorio preko Popovića za konačnih 4:1.

FK Rudar Prijedor - FK Borac 1:1

Prijedorski Rudar je prvi dio utakmice protiv Borca završio sa minimalnih 1:0 u svoju korist. Mišan je u 15. minuti glavom loptu poslao u gol Marčetića za vodstvo Rudara. U prvih 45 minuta redale su se prilike i za jedne i za druge, ali su mreže mirovale.

Nastavak utakmice, tačnije kraj, donio je izjednačenje. Konačan rezultat 1:1 postavio je Trivunović u 90. minuti.

FK Gradina Srebrenik - NK Travnik 0:1

Bez golova u prvih 45 minuta, ali i bez konkretnih prilika i na jednoj i na drugoj strani. Pred kraj prvog dijela susreta Popović je imao stopostotnu priliku, ali je Pirić odlično branio u dva navrata.

U nastavku susreta nešto bolja igra u Srebreniku. Za razliku od prvog dijela susreta, u drugom smo imali priliku vidjeti bar jedan gol koji je i donio pobjedu Vezirima. Za konačnih 1:0 za Travnik pobrinuo se Elvedin Varupa u 70. minuti.