Nogomet
0

Čelik i Slavija slavili, Travnik i Velež bez golova

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
U okviru utakmica 25. kola BHT Premijer lige danas su slavili Čelik i Slavija. Utakmica između Travnika i Veleža završena je bez golova.

Zrinjski - Čelik 0 : 2

U Mostaru su gosti poveli u četvrtoj minuti kada je Barać izveo korner, a Mešanović se najbolje snašao na drugoj stativi i glavom loptu poslao u mrežu Vasilja. Bilo je to 1:0. U 57. minuti Zrinjski je imao dobru priliku, Stojkić dobro zavrnuo sa strane u peterac, ali Bekić s pet metara pogađa Adilovića. Gostujuću tim dolazi u vodstvo od 2:0 u 70. minuti. Strijelac je bio Kajkut. U 83. minuti sviran je penal za Zrinjski, ali Stojkić puca preko gola. Utakmica je završena pobjedom gostujućeg tima.

Slavija - Rudar (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Slavija - Rudar (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Slavija - Rudar 3 : 1

U Lukavici domaća ekipa je imala apsolutnu terensku inicijativu, a najbolju priliku promašio je Dudić, kada je zakasnio na loptu. U 34. minuti sviran je penal za Salviju koji je iznudio Kokot. Realizirao ga je Dudić za vodstvo domaćih od 1:0 u 35. minuti. U drugom poluvremenu situacija se zakuhala. Slavija je u 71. minuti povećala vodstvo na 2:0 golom Raševića. No, već u 75. Rudar se aktivira i smanjuje vodstvo na 2:1. Gol je postigao Mikić iz penala. U samom finišu utakmice, 90. minuti, Slavija povećava vodstvo na 3:1. Utakmica je okončana ubjedljivom pobjedom domaćina.

Travnik - Velež 0 : 0

Travničani su pokušavali doći do pogotka ali bezuspješno. U 73. minuti Isaković je imao dobru priliku, ali glavom je šutira preko gola. Do kraja utakmice nije postignut niti jedan go.