Pjanić o meču sa Realom
0

"Znamo da nismo favoriti, ali imamo kvalitet"

Sarajevo-x.com
U večerašnjem susretu između Real Madrida i Lyona koji će odigrati na stadionu Gerland, jedna od najvećih uzdanica francuskog trenera Claudea Puela je naš reprezentativac Miralem Pjanić.

"Svjesni smo da nismo favoriti, ali znamo da imamo dovoljno kvaliteta da napravimo nešto protiv Reala", rekao je Pjanić uoči meča protiv kraljevskog kluba, prenose svjetski mediji.

Nakon zimske pauze, Lyon se vratio u formu pobjedivši u četiri od pet prvenstvenih susreta, primivši samo dva gola, ali će daleko veći izazov od toga biti čuvanje Cristiana Ronalda na večerašnjoj utakmici.

Ronaldo je postigao dva gola u pobjedi svog tima protiv Xereza u subotu, čime je došao do cifre od 17 golova u isto toliko utakmica.

"Već sam igrao protiv njega dok je bio u Manchester Unitedu. Nije nimalo lako i potrebno je mnogo iskustva", rekao je odbrambeni igrač Lyona Cris.

Nakon što nisu uspjeli da prođu u četvrtfinale proteklih pet godina, Real Madrid je odlučan da ove godine ide do finala, koje će se održati na njihovom Santiagu Bernabeu.

"Moramo pobjediti Lyon. Svi igrači su spremni na to. Ako želimo osvojiti Ligu prvaka, ne smijemo izgubiti tamo. Ako Real ne može pobijediti Lyona, onda ne možemo razmišljati o osvajanju Lige prvaka. Igrao sam nekoliko puta u Lyonu i znam da nije lako, ali nije ni nemoguće", rekao je Ronaldo.

Trener Lyona Claude Puel je rekao da je igranje utakmica Lige prvaka drugačije od prvenstva.

"Sigurni smo u svoje mogućnosti. Spremni smo i igrači su motivisani za večerašnju utakmicu. Iako poštujemo Real Madrid, učinit ćemo sve da zadržimo šanse za prolazak u drugom meču", rekao je Puel.

Manuel Pellegrini, trener Real Madrida je rekao da ova sedmica nije odlučujuća, ali da je potrebno ostvariti dobar rezultat kako bi prošli dalje.

"Moramo biti koncentrisani i ne misliti o tome da je klub u posljednjih pet godina svaki put bio eliminisan u ovoj fazi takmičenja", rekao je Pellegrini.

Posljednja dva meča između ovih klubova koja su se igrala u Francuskoj, Lyon je riješio u svoju korist (3-0 u sezoni 2005/06 i 2-0 u sezoni 2006/07). Obje utakmice odigrane u Španiji završene su bez pobjednika.

Zanimljivo je da je Real Madrid izašao kao gubitnik iz posljednja tri meča sa francuskim klubovima koja su se igrala u knock out fazama evropskih takmičenja. U sezoni 2003/2204 izgubili su od Monaca u četvrtfinalu Lige prvaka, a od PSG-a u Kupu UEFA u sezoni 1992/1993 i Kupu pobjednika kupova sezonu nakon toga.