Lyon u četvrtfinalu
0

VIDEO / Miralem Pjanić izbacio Real iz Lige prvaka!

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši francuskog Lyona odigrali su u Madridu 1:1 protiv Reala u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka, što im je bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale.

Lyon je u Madrid donio veliki kapital u vidu pobjede 1-0 u prvom susretu na svom Gerlandu, a pogodak vrijedan ukupnog uspjeha postigao je bosansko-hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić u 75. minuti. Izmijenio je pas sa Lisandrom i poentirao preciznim udarcem sa 6-7 metara za veliko slavlje gostiju, koji su tada znali da su Realu za prolaz potrebna još dva pogotka…

Madriđani mogu žaliti za propuštenim prilikama iz prvog poluvremena, u kojem su potpuno nadigrali francusku momčad. Real je poveo već u 6. minuti. Ronaldo je kao "brzi voz" pobjegao po lijevoj strani, te je prizemnim udarcem svladao Llorisa, kojem je lopta nakon Ronaldovog udarca prošla kroz noge! Bio je već sedmi pogodak Ronalda u Ligi prvaka. Portugalac je i vodeći strijelac ovog natjecanja u tekućoj sezoni.

U 25. minuti, Real je imao veliku priliku za povećanje vodstva. Argentinac Gonzalo Higuain pobjegao je gostujućoj obrani po desnoj strani, zaobišao i golmana Llorisa koji je istrčao, a onda je, gađajući u prazni gol, pogodio samo stativu! Malo kasnije, Kaka je sjajno proigrao Higuaina, koji je šutirao iz odlične situacije, ali je Lloris sjajno obranio taj pokušaj.

U nastavku se odnos snaga na terenu promijenio, Lyon je počeo sve više i konkretnije prijetiti prema Casillasovom golu, a nagrada je stigla u 75. minuti, kada je Pjanić svojim golom katapultirao "lavove" među 8 najboljih. Statistika udaraca 16-7 u korist Reala, odnosno 6-3 u okvir gola, nije baš nikakva utjeha za deveterostrukog prvaka Europe, koji se već šestu sezonu zaredom oprašta od Lige prvaka već u osmini finala!

Ovo im ispadanje, ipak, najteže pada, s obzirom na količinu uloženog novca u njihovu momčad za ovu sezonu, a još više s obzirom na činjenicu da se finale Lige prvaka ove sezone igra na njihovom stadionu Santiago Bernabeu.

Dodajmo da je Lyon u završnici madridske utakmice mogao i pobijediti, kada je Real sa svim snagama krenuo u napad, ali su Lisandro i Leandro promašili čiste šanse. No, to nije pokvarilo slavlje Lyonovih nogometaša…

Liga prvaka, revanš utakmica osmine finala:

Real Madrid – Lyon 1-1 (Ronaldo 6 / Pjanić 75), prva utakmica 0-1