Nogomet
0

VIDEO / Manchester slavio na San Siru, Lyon šokirao Real

Totalsport
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su Milan na njegovu stadionu 3-2 u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka.

Engleska je momčad, unatoč boljoj igri i terenskoj dominaciji Talijana u prvom poluvremenu, pokazala da je kvalitetniji sastav, s puno manje slabosti u igri od Milaneza.

S dva je gola glavom Talijane "pokopao" Wayne Rooney. Pogodio je u 66. minuti na asistenciju Valencije, uz veliku pogrešku Bonere, te osam minuta potom na ubacivanje Fletchera. Bila su to njegova prva dva pogotka u Ligi prvaka ove sezone u njegovu ukupno 50. nastupu. Dospio je do brojke od 17 golova u najatraktivnijem UEFA-inu klupskom natjecanju.

David Beckham zaigrao je od prve minute protiv svog bivšeg kluba i u trećoj asistirao Ronaldinhu za vodeći pogodak na utakmici. Vrlo je sretno u 36. minuti izjednačio Paul Scholes. Ubacivanje Ji-Sung Parka s desne strane promašio je desnom nogom, nakon čega mu se lopta od potkoljenice lijeve, stajaće noge, odbila prema daljnjem uglu Didina gola, te od stative ušla u mrežu.

Najatraktivniji je trenutak na utakmici razočaranoj publici priuštio Clarence Seedorf, kada je pet minuta prije kraja majstorski petom proslijedio u mrežu dodavanje Ronaldinha, jedinog igrača u Milanovom napadu koji je uspijevao ugrožavati odbranu engleskog prvaka.

Lyon u Madrid s 1-0 pobjedom

I treći je put u pet posljednjih sezona Real Madrid pao na Gerlandu. Ovaj put, u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka, Lyon je bio bolji s minimalnih 1-0.

Jedini je gol na utakmici u 47. minuti postigao veznjak domaće momčadi Jean Makoun. Uzeo je loptu na središtu igrališta, sjurio se prema 16-ercu, te s 25-30 metara opalio neobranjivu bombu u gornji lijevi ugao gola Ikera Casillasa.

Madriđani do kraja nisu uspjeli izjednačiti, te su tako i treći put u zadnjih pet sezona Lyon napustili bez postignutog gola.

Trener Francuza Claude Puel dobro je organizirao igru svoje momčadi, koja je kompletna stajala iza lopte u obrambenoj fazi prepustivši igru gostima, te se orijentirala na kontranapade.

Bosansko-hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je do 78. minute kada ga je zamijenio Källström.

Liga prvaka, osmina finala:

Milan – Manchester United 2-3 (Ronaldinho 3, Seedorf 85 / Scholes 36, Rooney 66, 74)

Lyon – Real Madrid 1-0 (Makoun 47)