Nogomet
59

Zmajevi večeras igraju protiv mlade ekipe Santosa

Piše: N. J.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Izabranici Safeta Sušića večeras će odigrati posljednji kontrolni meč pred prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine 15. juna.

Večerašnji protivnik Zmajevima je mladi tim brazilskog Santosa, a taj meč počinje u 18 sati po lokalnom, odnosno u 23 sata po našem vremenu.

Zmajevi su jučer prijepodne imali odmor koji je dobro utjecao na njih pa su u vedrom raspoloženju nastavili raditi i ispunjavati zacrtani plan priprema i na sinoćnjem treningu. Za danas prijepodne planiran je lagani trening na plaži ispred hotela dok će u popodnevnim satima po lokalnom vremenu odigrati utakmicu sa U-21 ekipom Santosa.

Inače, danonoćno tri različite policijske grupe dežuraju ispred hotela u kome su smješteni Zmajevi, te prate naše igrače na trening i bilo gdje se krene.

Nijedan korak niko iz bh. delegacije ne može napraviti, a da njima to nije najavljeno. Čak i kad se neko iz delegacije sam uputi u šetnju ispred hotela, na pristojnoj udaljenosti prati ih uvijek neko iz obezbjeđenja.

Uvijek su ozbiljni, ali ljubazni te ih je obradovala iznenadna posjeta predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića i dopredsjednika Ivana Beusa koji su im podijelili sitne reklamne poklone.