Nogomet
56

Trener omladinaca Santosa: Možemo iznenaditi Zmajeve

Klix.ba
Omladinci Santosa sa trenerom Pepinhom Macijom
Omladinci Santosa sa trenerom Pepinhom Macijom
Trener U20 tima Santosa Pepinho Macia veseli se trening utakmici protiv nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kako kaže, omladinci ove brazilske ekipe mogu iznenaditi Zmajeve.

Izabranici Safeta Sušića posljednju trening utakmicu odigrat će u ponedjeljak protiv omladinske ekipe brazilskog Santosa na stadionu Antonio Fernandes u Guaruji gdje se nalazi baza Zmajeva uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva.

"Nije nam cilj pobijediti Bosnu i Hercegovini već steći iskustvo igranja protiv jedne reprezentacije. Ali, naravno da ćemo dati sve od sebe. U nogometu se sve može desiti tako da ih možemo iznenaditi", kazao je Macia koji je inače sin Pepea, legendarnog Santosovg igrača i reprezentativca Brazila sa kojim je osvojio Svjetsko prvenstvu 1958. i 1962. godine.

Pepinho je kazao da susret nema takmičarski karakter, ali da će njegovi momci dati sve od sebe kako bi se predstavili u što boljem svjetlu. Nahvalio je ekipu Safeta Sušića.

"Igrat ćemo protiv tima koji je imao sjajan učinak u kvalifikacijama. U Brazil stižu sa dvije pobjede protiv Obale Slonovače i Meksika. Bez obzira šta se desi u toj utakmici, mi ćemo profitirati", dodao je on.