Nogomet
438

Zmajevi slavili 5:1 u utakmici protiv mlade ekipe Santosa

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometna reprezentacija BiH slavila je 5:1 u trening utakmici protiv mlade ekipe Santosa koja se igrala u Guaruji u Brazilu. Strijelci za Zmajeve bili su Izet Hajrović u 34. minuti, Vedad Ibišević u 42. i 45, Senad Lulić u 62. , te Edin Višća u 78. minuti. Jedini pogodak nogometaši Santosa postigli su pred kraj utakmice.

Nogometaš Galatasarayja pogodio je u 24. minuti nakon asistencije Senada Lulića. Lopta se odbila od prečku i završila iza gol-linije.

Samo sedam minuta kasnije Zmajevi su povećali vodstvo na 2:0 golom Vedada Ibiševića. Isti nogometaš matirao je golmana Santosa pred sami kraj drugog poluvremena i povećao vodstvo naše reprezentacije na 3:0.

U drugom poluvremenu nogometaši Santosa imali su nekoliko stopostotnih prilika, ali ih nisu uspjeli realizirati. Kazna je stigla u 62. minuti kada je Lulić pogodio za 4:0 za BiH.

Iako je tempo igrao u narednim minutama opao, naši nogometaši su, ipak, još jednom pokazali nadmoć nad ekipom Santosa. Višća je u 78. minuti povisio rezultat na 5:0.

Pred sami kraj utakmice, mladi nogometaši Santosa postigli su počasni pogodak. Rezultat je na kraju bio 1:5.

Zanimljivo da na utakmici na stadionu u Guaruji prisustvuje i jedan broj naših navijača koji su stigli iz Australije.