Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što se tiče samog takmičenja- ovo je amerikanizacija svjetskog klupskog prvenstva. FIFA na sve moguće načine pokušava da fudbal popularizuje u SAD. Što se tiče ženskog fudbala on je popularan ali muški im ne ide baš najbolje.Amerilanke se višestruke svjetske i olimpijske prvakinje. Vratite takmičenje u Japan i tačka. Još malo pa će utakmice fudbala ličiti na NBA.
Za ove koji pitaju po čemu Red Bull Salcburg prvo treba da se informišu kako ide određivanje koeficijenta. Kao i u FIFA uzima se unazad nekoliko sezona (u ovom slučaju 4). Ukoliko npr Bayern pobijedi Salzburg ne dobija isti broj bodova kao na pobjedu protiv Atletico Madrida. Salcburg npr remijem može osvojiti više bodova nego neki jači klub da ga pobijedi.Liverpool nije igrao sve 4 sezone u LŠ. Možda to nama zvuči nepravda ali takva su pravila na žalost.
Odron od takmičenja. I baš iz ovakvih razloga Superliga je sve realnija. Salzburg ispred Barce, Liverpoola, Arsenala, Milana, Napolija, Manchester Uniteda... smiješno.
Po cemu Salzburg ima bolji koeficijent od Barcelone, Liverpoola ili Arsenala? Da ne nabrajam dalje
ili bilo kojeg kluba koji je stalno u zavrsnici.Pa prije bi Sevilla trebala biti tu nego oni.