Nogomet
85

Zlatan Bajramović: Dobro smo se borili s jakim Argentincima, Ibiševićev gol puno znači

Piše: N. Jamaković
Zlatan Bajramović
Zlatan Bajramović
Bivši reprezentativac BiH Zlatan Bajramović zadovoljan je sinoćnjom igrom Zmajeva uprkos porazu 2:1 od Argentine.

"Veoma smo dobro stajali kao ekipa, posebno u prvom poluvremenu. Sinoćnja dobra predstava puno će značiti i za naredne utakmice na SP-u, baš kao i to da smo postigli prvi gol na Prvenstvu. Sigurno je da ćemo sada biti slobodniji i opušteniji, nakon dobro odigranog prvog meča na ovom velikom takmičenju", rekao je Bajramović za Klix.ba.

Ističe kako je veoma zadovoljan zbog činjenice da su naši nogometaši pokazali da se mogu boriti i individualno sa tako jakim igračima kakve ima Argentina.

"Argentinci nisu imali toliko prostora da pokažu ono u čemu su najbolji, a to su kontranapadi. Dobro smo se branili, dok smo prema naprijed mogli biti i bolji i sa manje grešaka", rezonuje naš sagovornik.

Ističe kako je za naredne mečeve veoma važno ostati pri sadašnjoj taktici i održati timsku igru, ali i prvenstveno se posvetiti čuvanju svoga gola.

"Ako nastavimo igrati kao što smo sinoć protiv Argentine, možemo se nadati povoljnom rezultatu protiv Nigerije i Irana. Međutim, treba biti i na oprezu, Kostarika je protiv Urugvaja pokazala kako i slabije ekipe mogu iznenaditi, baš kao što smo i mi sinoć mogli iznenaditi Argentinu. To posebno trebamo imati na umu u susretu protiv Irana", zaključio je Bajramović.