Nogomet
37

Sanel Jahić za Klix.ba: Pobijedit ćemo rezultatom 1:0

Piše: A. M.
Sanel Jahić
Sanel Jahić
Veliki optimista pred večerašnju utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine je i Sanel Jahić. Bivši reprezentativac BiH danas je stub odbrane švicarskog viceprvaka Grasshopperssa. Upravo je iz svog švicarskog doma gledao prvi, a večeras će odgledati i drugi susret Zmajeva na Mundijalu.

"Očekujem trijumf naše reprezentacije, a u tom slučaju bismo vjerovatno osigurali prolazak u osminu finala. Smatram da će nam noćas biti teže nego na prvoj utakmici protiv Argentine, s obzirom da smo ovoga puta favoriti i da imamo veći pritisak u odnosu na protivnika. Bit će tvrda utakmica sa malo golova. Moramo pobijediti i ne smijemo kalkulisati. Moja prognoza je 1:0 za nas jer smo tehnički u velikoj prednosti u odnosu na Nigeriju. Oni nam probleme mogu napraviti samo iz prekida", izjavio je Jahić za Klix.ba.

Dotakao se Jahić i prve utakmice igrane u nedjelju kada smo doživjeli poraz od Argentine rezultatom 2:1.

"Generalno je bilo dobro. Dobro smo stajali na terenu i nosili se sa jednom od najboljih svjetskih reprezentacija. Imali smo nekoliko prilika i prava je šteta što smo na kraju poraženi. Argentina je na toj utakmici bila pod ogromnim pritiskom i zbog toga smatram da smo mogli izvući bolji rezultat."