Pripreme u Clairefontaineu
0

VIDEO / Zidane prva zvijezda na treningu Francuske

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuska nogometna reprezentacija ispred sebe ima težak zadatak, a to je isprati sve negativno napravljeno na i oko Svjetskog prvenstva na jugu Afrike, tokom juna i jula ove godine.

Zadaća je to i za novog selektora Laurenta Blanca, koji je poveo svoje reprezentativce na put kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

U petak će Francuzi igrati na domaćem terenu protiv Bjelorusije u 1. kolu, a potom dolaze u Sarajevo, gdje će 7. septembra igrati protiv Bosne i Hercegovine.

Tristotinjak navijača ove reprezentacije u srijedu je pratilo trening u Clairefontaineu, a uvjerljivo je najveći aplauz dobio Zinedine Zidane, nekadašnja zvijezda svjetskog i francuskog nogometa, koji je u okrilje reprezentacije došao na poziv selektora Blanca. Trebao bi prije svega savjetima pomagati stručnom štabuu, ali i prenijeti svoje bogato iskustvo na igrače.

"Ništa posebno nisam rekao igračima, znate da nisam jak na riječima. Zaželio sam im sreću u kvalifikacijama i da vrate ugled nogometu i ovoj reprezentaciji, koja je uvijek bila posebna", rekao je Zidane i dodao:

"Sa selektorom Blancom, mojim dobrim prijateljem, sam razgovorao daleko konkretnije, ali to neka ostane među nama. Vjerujem u ovu ekipu", zaključio je Zidane.