Karim Benzema
0

"Spreman sam za žestoku borbu u Sarajevu"

Totalsport
Karim Benzema (Foto: AP)
Karim Benzema (Foto: AP)
Jedan od derbija 2. kola kvalifikacija za Evropsko nogometno prvenstvo 2012. godine bit će sigurno utakmica u Sarajevu, gdje se sastaju naša selekcija i Francuska.

Žestoka kriza i dalje ne odlazi iz francuske svlačionice. Nakon potpunog debakla na Svjetskom prvenstvu krenuli su loše i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Na Stade de Franceu su u 1. kolu poraženi od Bjelorusije s 1-0.

Sada im slijedi daleko teža utakmica, gostovanje u Sarajevu kod najvećeg konkurenta za prvo mjesto, Bosne i Hercegovine.

"Spreman sam za veliku borbu u Sarajevu. Situacija nam nije lijepa, ali znam da Francuska ima veliki broj kvalitetnih igrača i da možemo biti dobri. Samo treba otrgnuti gubitnički mentalitet od sebe, moramo zakoračiti prema naprijed", rekao je Karim Benzema.

Napadača Real Madrida nije bilo na SP-u u Domenechovom sastavu, no novi selektor Laurent Blanc ga je vratio u reprezentaciju. Protiv Bjelorusije, pak, nije igrao zbog povrede gležnja, ali je sada kaže posve spreman.

"Imao sam lošu prošlu sezonu. Nisam bio u formi, prespavao sam je. No, nova sezona je probudila novu veliku motivaciju i za Real i za reprezentaciju. Krećem od utakmice u Sarajevu i bit će dobro", optimistično najavljuje Benzema.