Nogomet
17

Zidane: Pozitivno je što drugu utakmicu igramo kući; Pellegrini: Motivisani smo

Klix.ba
Zinedine Zidane i Manuel Pellegrini (Foto: EPA)
Zinedine Zidane i Manuel Pellegrini (Foto: EPA)
U polufinalu Lige prvaka sastat će se Real Madrid i Manchester City, a nakon današnjeg žrijeba su uslijedile reakcije trenera španskog i engleskog tima.

Zinedine Zidane očekuje težak zadatak, ali je zadovoljan što će se revanš igrati na stadionu Santiago Bernabeu.

"Dvomeč u polufinalu protiv Manchester Cityja bit će izuzetno težak. Jedina pozitivna stvar je to što prvu utakmicu igramo kod kuće, no, uprkos tome, bit će brutalno teško", izjavio je Zidane.

Madriđani imaju ulogu favorita, ali im na putu do polufinala nije bilo lako.

"Real madrid je uvijek favorit, prije, sada i ubuduće, ne smeta nam to. Znamo koliko je bilo teško igrati u četvrtfinalu te da će biti još teže u polufinalu. Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u finale. Ne slažem se da uvijek dobro prođemo u žrijebu, u Wolfsburgu smo izgubili, do polufinala smo stigli igrajući protiv snažnih protivnika", rekao je trener Reala.

Menadžer Cityja Manuel Pellegrini smatra da je veći pritisak na Realu, a istakao je motivaciju svoje ekipe.

"Žrijeb u polufinalu je uvijek težak, bez obzira koga dobijete. Nisam imao nikakvih želja. Motivisani smo da zaigramo u polufinalu, navijači će uživati u Ligi prvaka, jer igraju najbolji timovi na svijetu. Osvajanje ovog takmičenja je uvijek važno, ali ako ste u Realu, vi morate osvojiti trofej. Oni imaju šanse za to, a još uvijek su u igri i za titulu u Španiji", kazao je Pellegrini.