Savladali Bayern
73

Zidane: Još jednom smo pokazali koliko možemo, zadovoljan sam rezultatom

Klix.ba
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida savladala je Bayern u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Allianz areni rezultatom 2:1, a trener Madriđana Zinedine Zidane bio je izuzetno zadovoljan nakon meča.

On je rekao da je Bayern imao puno prilika, ali da je na kraju slavio njegov tim, te da su samo još jednom potvrdili koliko mogu.

"Odigrali smo dobro, ovo je nogomet. Bayern je imao puno prilika, ali smo na kraju mi pobijedili. Nije bilo lagano na početku, no u drugom poluvremenu smo bili puno bolja ekipa na terenu. Još jednom smo pokazali koliko možemo i veoma sam zadovoljan ostvarenim rezultatom", rekao je Zidane, pa nastavio:

"Volim kada Benzema uđe s klupe jer smo tada dosta uigraniji. Važan je igrač za nas i u teškim trenucima i zbog toga sam upravo njega odlučio da uvedem umjesto Carajala koji je desni bek", završio je trener Kraljevskog kluba.

Podsjećamo, strijelci u pobjedi Real Madrida bili su Marcelo i Asensio, a jedini pogodak za Bayern postigao je Kimmich. Revanš susret igra se u sljedeći utorak na Santiago Bernabeu.