Nogomet
0

Zeničani oslabljeni u komšijskoj utakmici sa Travnikom

Klix.ba
Emir Jusić (Foto: Klix.ba)
Emir Jusić (Foto: Klix.ba)
Ekipa Čelika će, u okviru 8. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, na Bilinom Polju ugostiti ekipu Travnika te pokušati ostvariti i drugu pobjedu.

Pobjeda Čelika u Kupu BiH izabranicima Vlade Jagodića dala je vjetar u leđa i veće ambicije za utakmicu protiv Travnika. Šef stručnog štaba Vlado Jagodić i u ovu komšijsku utakmicu ulazi oslabljenog igračkog kadra, ali ističe da raspolaže igračima koji mogu odgovoriti zadataku koji se pred njih stavi.

"Ovi momci imaju kvalitet i to nije razlog loših igara, ponovo je prisutan taj psihološki momenat i stalno radim na tome da oslobodim svoje igrače toga i da igraju bez pritiska. Činim sve da uradimo što više, bar zbog ovih vjernih navijača koji su uz nas i kad igramo loše i kad igramo dobro. Tačno je da nemamo Saše Kajkuta, ključnog igrača za igru i realizaciju, ali šta možemo, imamo druge koji mogu pretvoriti ovu sedmicu u dobitnu sedmicu. Mi se u ovih narednih sedam dana moramo potruditi mnogo više i vratiti Čelik na poziciju na kojoj treba da bude. Igrački kadar jeste oslabljen, ali imam igrače koji mogu nadomjestiti odsustvo Kajkuta", izjavio je Jagodić.

Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)

Jagodić je dodao da cijene ekipu Travnika i njihovog trenera, ali da gosti moraju zaboraviti na tri boda u Zenici.

"Mi ekipu Travnika poštujemo kao sportskog prijatelja, ali sva njihova želja za dobrim rezultatom sutra mora pasti u vodu. Mi želimo tri boda i to tako da poslije dužeg vremena bude na jedan način koji neće biti patnja. Publiku očekujem u velikom broju, oni su trenutno najbolji dio kluba i vjerujem da će oni koji sutra dođu imati šta vidjeti, jer komšijske utakmice uvijek donesu dobar nogomet", zaključio je Vlado.

U utakmici protiv Travnika za Čelik neće igrati Ribić, Kajkut, Nurković i Bureković, dok je nastup Lakičevića još uvijek upitan.

Prvotimac Čelika Emir Jusić, u današnjem obraćanju medijima obećao je pobjedu u sutrašnjoj utakmici protiv Travnika.

"Ja nikad ne volim obećavati, ali sada mogu obećati dobru igru i pobjedu, jer znam kako momci razmišljaju u svlačionici. Mi jesmo bodovno lošiji, ali nije to toliko loše kada nam prve tri ekipe bježe pet ili šest bodova. Mi u svlačionici razmišljamo o devet bodova u naredne tri utakmice, igra malo škripi, ali mislim da ćemo bodove sutra ostaviti na Bilinom Polju", izjavio je Jusić.

Utakmica Čelika i Travnika na rasporedu je sutra od 16 sati na stadionu Bilino Polje.