Nogomet
0

Jagodić: Moramo biti oprezniji protiv Olimpica

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru 2. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, na Bilinom Polju ugostiti ekipu Olimpica, koja je prema riječima šefa stručnog štaba NK Čelik, Vlade Jagodića, mnogo nezgodna na gostujućim terenima.

Nakon remija na startu prvenstva protiv Borca na Bilinom Polju, u taboru NK Čelik su složni da više nemaju prava na kiks. Jagodić je kazao kako je ekipa Čelika u utakmici protiv Borca odigrala veoma dobro, ali da nisu u potpunosti odgovorili zadatku koji su stavili pred sebe.

"U svakom slučaju bilo bi ugodnije razgovarati o Olimpicu da smo ostvarili rezultat u prvom kolu. Raspored je raspored, dvije domaće utakmice za našu ekipu bile su prilika da napravimo pozitivnu stvar, ali nismo uspjeli. Sinoć smo još jednom detaljno analizirali utakmicu sa Borcem i mogu reći da što više gledam utakmicu dobivam utisak da smo je odigrali sadržajno i dobro", kazao je Jagodić, te dodao:

"Borac je iza nas i čitavu sedmicu se pripremamo za utakmicu sa Olimpicom. Zbog jučerašnje utakmice Širokog Brijega i Udinesea mi smo trenirali na Kamberovića Polju, ali danas ćemo na Bilinom Polju odraditi posljednji trening pred utakmicu sa Olimpicom. Naravno da je Olimpic, prema mom mišljenju, nezgodnija ekipa od Borca za gostujući teren. Prošle godine su bili među ekipama koje su osvojile najviše bodova na gostujućim terenima. Imaju specifične situacije za kontranapade i mi moramo utakmicu odigrati mirno. Naša publika jeste navikla da u početku riješimo sve stvari, ali moramo biti oprezniji protiv Olimpica", zaključio je Jagodić.

Ekipa Čelika je iz kontrolne utakmice protiv Busovače izašla oslabljenog igračkog kadra, tako da u sutrašnjoj utakmici protiv Olimpica neće nastupiti Lakičević i Ribić, a prvih 11 bit će određeno nakon večerašnjeg treninga.

Napadač Čelika Saša Kajkut ima isto mišljenje kao i Jagodić.

"Dolazi nam neugodan protivnik i moramo maksimalno angažovano pristupiti i ispraviti greške. čelik mora bolje igrati, imamo visoke ambicije i nemamo više prava na kiks na domaćem terenu", kratko je kazao Kajkut.

Utakmica Čelika i Olimpica na rasporedu je sutra od 21:00 sat uz direktan prijenos na programu ArenaSport.