Nogomet
0

Čelik želi prekinuti tradiciju Borca na Bilinom Polju

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru 1. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti banjalučki Borac koji želi nastaviti tradiciju bez poraza na stadionu Čelika.

U najavi utakmice šef stručnog štaba NK Čelik, Vlado Jagodić, istakao je da je ekipa Borca u problemima, ali da to nije olakšavajuća okolnost za njega i njegove igrače.

"Prvo pa muško, a mi želimo da srušimo njihovu tradiciju. Siguran sam da to neće biti lako, ne osporavam kvalitet Borca i istina je da se nalaze u problemima, ali to im nije prvi put. Ja sam oprezan i više nego što trebam biti, znam stanje u Borcu, ali Čelik je uradio sve što je trebao uraditi na pripremama i vjerujem da će biti dobra utakmica na Bilinom Polju", izjavio je Jagodić.

Ekipa Čelika je protekle sedmice na domaćem terenu odigrala generalnu provjeru protiv Cibalije iz Vinkovaca, gdje su na kraju slavili 2:0, a utakmici je prisustvovalo blizu 6.000 gledalaca.

"U subotu ćemo sigurno odigrati dobru utakmicu, a sada neću pozivati, nego očekujem veliki broj ljudi koji će doći. Ohrabren sam onim prisustvom protiv Cibalije, da bude blizu 6.000 gledalaca na generalnoj provjeri, to je zaista bilo lijepo za vidjeti", dodao je Jagodić.

Zeničani nisu pravili veće izmjene u timu, tako da će i u ovom prvenstvu nastupati sa istim kvalitetom igrača kao i iz protekle sezone, što daje dodatni vjetar u leđa.

"Borac teško može koga iznenaditi, imaju mladu ekipu, nekoliko iskusnih igrača, ali su tempirali formu i sigurno je da nešto spremaju. Ne trebamo stati na onome što smo radili protekle sezone. Smatram da smo sposobniji nego što smo bili i vjerujemo da ćemo postići bolji rezultat nego prošle sezone", zaključio je Jagodić.

Kapiten zeničkog premijerligaša, Kenan Horić, istog je mišljenja kao i Jagodić.

"Pripreme su uspješno završene, a utakmica će pokazati rezultat koji smo postigli. Ekipa je super, atmosfera u klubu je odlična, ostali smo isti, uigrani, i to smatram našom posebnom prednošću. Sigurno je da imamo velike ambicije, tradicija je tu da se ruši, a moja povreda je prošlost", kazao je Horić.

Utakmica Čelika i Borca na rasporedu je u subotu, 27. jula, od 21 sat na stadionu Bilino Polje.