sport
0

Jagodić: Velež mora biti naša prekretnica u rezultatima

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Čelika nakon odigrana tri kola još uvijek nisu zabilježili pobjedu. Ambicije i cilj ostaje isti, izlazak u Evropu, a prvim bodovima se nadaju u utakmici 4. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, kada će na Bilinom Polju ugostiti ekipu Veleža iz Mostara.

Šef stručnog štaba Čelika Vlado Jagodić izjavio je kako su ekipa i stručni štab uvjereni u pobjedu i prva tri boda protiv Veleža.

"Nismo iskoristili prve utakmice i nismo uspjeli realizirati ono što smo željeli. Borac i Olimpic su znalački iskoristili naše greške i probleme te su uspjeli izboriti bod, a mi smo izgubili dva boda. Istina je da imamo problema u timu što se tiče povreda i da još uvijek nemamo veznog igrača, ali ja sam optimista i očekujem tri boda", kazao je Jagodić, te dodao: "Velež će nas pokušati iznenaditi kao i Borac, samo angažovanje Maletića pokazuje o ozbiljnosti njihovih ambicija, ali to je obaveza više za nas. Utakmica sa Veležom mora biti prekretnica koja će nas vratiti dobrim rezultatima. Bolja smo ekipa i realno je da osvojimo tri boda od ekipe koja kao i svaka ima svoje slabosti i probleme".

Napadač Čelika i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Jasmin Mešanović istog je mišljenja kao i šef Jagodić.

"U prva tri kola smo remizirali i to nam ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo. Mi ćemo dati sve od sebe na terenu, tri boda su nam i više nego potrebna kako bi se vratili u vrh tabele. Vjerujem da će nam naši navijači kao i do sada pomoći, te uz njihovu podršku pobjeda ne dolazi u pitanje", zaključio je Mešanović.

Utakmica Čelika i Veleža na rasporedu je u subotu sa početkom od 19:00 sati na stadionu Bilino Polje.