Nogomet
0

Igrači Čelika borbenošću žele do novih bodova

Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru 12. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti ekipu Zrinjskog, koja u protekloj sezoni nije uspjela uzeti bodove sa Bilinog Polja.
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)

Šef struke NK Čelik Vlado Jagodić istakao je kako ekipa Zrinjskog nije ista kao prošle sezone te da su u taboru Čelika svjesni odakle im prijeti opasnost.

"Sve utakmice koje su sada pred nama su bitne, a tu su i kup utakmice, tako da razmišljamo o svemu, ali prvo o Zrinjskom. Tačno je da smo ih dva puta pobijedili 2:0, ali ovo je novi Zrinjski koji ima visoke ambicije i u kupu i u prvenstvu", kazao je Jagodić.

On je smatrao da će za utakmicu protiv Zrinjskog imati sve igrače na raspolaganju, no jučerašnjim medicinskim pregledom utvrđeno je da utakmicu neće igrati Emir Jusić.

Semir Bajraktarević (Foto: Klix.ba)
Semir Bajraktarević (Foto: Klix.ba)

"Smatrao sam da će svi biti spremni, prvi put u prvenstvu, ali ipak Jusić nije spreman sutra igrati. Očekujem od ovih momaka da nastave igrati i da ličimo na Čelik kakav treba biti. Od svojih igrača očekujem potpuni angažman i želim da ova utakmica bude dobra uvertira za Kup BiH", zaključio je Jagodić.

Svoje ambicije za utakmicu protiv Zrinjskog otkrio je i igrač Čelika Semir Bajraktarević.

"Mi znamo da samo borbenošću i zalaganjem jedni za druge te dok ginemo na terenu možemo nešto napraviti, a onda će sa tom igrom doći i rezultati. Šef nas je upoznao sa Zrinjskim i nadam se da ćemo svi biti na nivou i pobijediti ovu utakmicu koja je bila prekretnica u protekloj sezoni. Kažu da se pošten rad uvijek naplati, a ja smatram da je došlo vrijeme da mi naplatimo svoje", zaključio je Bajraktarević.