Nogomet
0

Željezničar trenirao u Plzenu: Svi igrači su zdravi, ali ih brinu kartoni

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara večeras su održali trening na stadionu u češkom Plzenu, pripremajući se za sutrašnju prvu utakmicu protiv Viktorije u okviru drugog pretkola Lige prvaka.

Na konferenciji za medije upriličenoj u povodu meča menadžer Plavih s Grbavice Amar Osim kazao je da je Viktorija veoma jak kolektiv jer dugo igraju zajedno.

"Grupna faza Lige prvaka je za Viktoriju očekivan cilj ove sezone. Svaka ekipa koja igra Ligu prvaka ima ambicije da ide što dalje, ali mi moramo biti realni i ne možemo reći da je to naš cilj. Možemo se samo nadati", rekao je Osim.

"Oni su preuzeli ulogu favorita, ali to ne znači da će pobijediti", kazao je napadač prvaka naše zemlje Eldin Adilović, prenosi Sportsport.ba.

U Željezničaru su svi igrači zdravi, ali veliki problem predstavljaju im kartoni.

Trener Viktorije Plzen Pavel Vrba danas je istakao da njegov tim spremno dočekuje duel sa Željezničarom, ali su oprezni pred ovaj susret u kojem neće moći računati jedino na Bakoša.

Istakao je da je prednost njegovih izabranika veliko iskustvo, a da će o uzvratnoj utakmici u Sarajevu razmišljati tek nakon sutrašnjeg meča.