Pripremna utakmica u Grazu
0

Željezničar poražen od Sturma rezultatom 1-0

Sarajevo-x.com
Željezničar je u drugu pripremnoj utakmici poražen rezultatom 1-0 od austrijskog šampiona Sturma iz Graza.

U zanimljivoj fudbalskoj predstavi Željezničar je bio bolji, ali su domaći ipak, uz dosta sreće, uspjeli ubilježiti minimalnu pobjedu 1-0.

Početak susreta, kao i najveći dio prvog poluvremena, pripao je bh. ekipi, koja je dosta agresivnom igrom, pomalo iznenadila domaćina.

Trkački izuzetno raspoloženi igrači Željezničara imali su nekoliko vrlo izglednih prilika za pogodak, ali je domaći golman bio na visini zadatka. Treba izdvojiti pokušaje Višće, Zebe, Stančeskog i Gerhardta, koji se u protivnički kazneni prostor ubacivao iz drugog plana.

Prvi pokušaj bilježimo u 5. minuti. Stančeski je pronašao Višću, koji iz dobre situacije promašuje gol. U 21. minuti najbolja prilika za ''plave''. Zeba je dobro centrirao, Benjamin Čolić nadvisio domaću odbranu, ali je jedan od igrača Sturma loptu izbacio sa gol linije. Desetak minuta poslije, izvrsni Zeba je lobovao golmana Čavlinu, ali je lopta otišla pored desne stative.

Do kraja prvog dijela dogodili su se pokušaji Stančeskog i Gerhardta nakon prekida, ali promjene rezultata nije bilo pa se na odmor otišlo sa najnepopularnijim rezultatom.

Drugi dio Sturm je otvorio nešto bolje. Dosta sigurnosti na sredini terena unio je Samir Muratović, nekadašnji reprezentativac BiH i bivši igrač Željezničara.

Bolju igru Austrijanci su krunisali u 65. minuti. Odbrana Željezničara nije bila na visini zadatka, pa je rezervista Darko Bodul doveo svoj tim u vodstvo.

Napadao je Sturm i nakon vedećeg zgoditka, ali bez većih prilika. Posljednjih 15-tak minuta desila se velika ofanziva "plavih". Redale su se dobre prilike, a igra se u potpunosti preselila na polovinu domaćina.

Ipak, rezultat se nije mijenjao i "plavi" su zabilježili i prvi poraz u predsezoni.