Premijer liga BiH
86

Željezničar na gostovanju kod GOŠK-a traži drugu uzastopnu pobjedu

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjoj utakmici 12. kola BHT Premijer lige Željezničar od 15:00 sati gostuje GOŠK-u u Gabeli gdje traži drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu, kao i povratak na drugo mjesto na tabeli.

Široki Brijeg je pobjedom u Tuzli protiv Slobode (3:0) preuzeo drugo mjesto na tabeli od Željezničara s kojim je bio bodovno izjednačen prije ovog kola.

Osim motiva za povratkom na drugo mjesto na tabeli, Plavi s Grbavice su svjesni da bi pobjedom smanjili zaostatak u odnosu na prvoplasirani Zrinjski na svega tri boda, jer je Zrinjski jučer na svom terenu poražen od Sarajeva (3:1).

GOŠK - Željezničar (15:00 sati, Moja TV)

GOŠK se nalazi na devetom mjestu tabele sa četiri boda viška u odnosu na Slobodu koja je 11. i koja se sada nalazi u zoni za ispadanje. Ekipa Slavena Muse je do sada zabilježila četiri pobjede u prvenstvu, a dvije su upisane protiv Sarajeva na Koševu i protiv Širokog na domaćem terenu. U ovaj meč GOŠK ulazi s nizom od dvije ligaške utakmice bez poraza nakon što je u gostima savladao Vitez te kod kuće remizirao s ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Željezničar je u prošlom kolu pobjedom nad Čelikom u gostima prekinuo niz od dva uzastopna poraza koja je zabilježio protiv Slobode u gostima i protiv Zrinjskog kod kuće. Plavi su uz Široki Brijeg ekipa koja je do sada primila najmanje golova u prvenstvu (7). U gostima su zabilježili tri pobjede i dva poraza.

Musa u ovom meču ne može računati na Elvira Čolića koji je suspendovan zbog tri žuta kartona, a za ovaj meč bio je upitan Pavle Sušić koji je imao problema s tetivom.

Željezničaru će nedostajati tri jako važna igrača Zajko Zeba, Siniša Stevanović i Sinan Ramović koji su povrijeđeni.

Tabela: