Premijer liga BiH
21

Sjajni Široki Brijeg slavio na Tušnju, alarmantna situacija u Slobodi

Piše: K. H.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Ekipa Širokog Brijega slavila je rezultatom 3:0 na gostovanju kod Slobode u utakmici 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Od prve minute i jedna i druga ekipa ofanzivno su krenule prema golu protivnika. Krpić je u 4. minuti zaprijetio Bilobrku, da bi na drugoj strani prvo Menalo, a nakon toga i Kožul propustili realizovati dobre prilike.

Ipak, gosti iz Širokog Brijega u osmoj minuti stižu u vodstvo, a strijelac pogotka bio je Menalo. On je iskoristio uspavanost odbrane Slobode te centaršut Ćorluke s desne strane pretvorio u pogodak i vodstvo svoje ekipe. Osam minuta nakon toga gosti su imali priliku s bijele tačke povećati svoje vodstvo, ali je Muminović odbranio udarac Ćorića i zadržao nadu da Sloboda neće biti poražena u ovom meču.

Pitanje pobjednika riješeno je prije kraja prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti kada Čabraja nakon solo prodora pogađa za 2:0, a nakon toga povratak Slobode u meč bio je gotovo pa nemoguć.

Konačnih 3:0 postavio je Baraban u 87. minuti susreta, a vrijedi dodati da je domaća publika na Tušnju aplauzom reagovala na treći pogodak Širokobriježana kojima je ovo bila četvrta pobjeda u nizu.

Nakon 12. odigranih kola Široki Brijeg ima 25 osvojenih bodova i nalazi se na drugoj poziciji na tabeli, dok je Sloboda na 11. mjestu sa osvojenih samo devet bodova.

Tabela: