Nogomet
0

Željezničar i Zrinjski odigrali bez golova, Zolotić teško povrijeđen

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 21. BHT Premijer lige Željezničar i Zrinjski su odigrali bez golova. Utakmicu je obilježila žestoka borba oba tima, tri crvena kartona i teška povreda Željinog igrača Nermina Zolotića.

Prvo poluvrijeme obilježili su pokušaji Željinih igrača da dođu do pogotka, ali bezuspješno. U 6. minuti Adilović se približio golu ali je nespretno šutirao.

U 31. minuti Zrinjski preko Miličevića pokušava doći do vodstva, ali Antolović brani. Željezničar uzvraća naredne minute, ali Stanić šutira preko gola.

Do kraja prvog poluvremenu Željezničar je pokušao još nekoliko puta doći do pogotka, ali na pauzu se otišlo bez golova. U 52. minuti Adilović ponovo pokušava. Šutira iskosa s lijeve strane u suprotni ugao, ali lopta odlazi pored gola.

Potom se Zrinjski ponovo aktivirao. Brlenić šutira prema golu, ali Antolović hvata loptu.

U 68. minuti Zrinjski ostaje bez igrača. Crveni karton dobio je Miličević zbog oštrog starta nad Zolotićem koji je morao napustiti igru. Prema nezvaničnim informacijama, Željin igrač ima prijelom noge i odvezen je na Kliniku urgentne medicine.

U 72. minuti Željini igrači oštro napadaju protivnički gol, ali Hodžić i Jamak nisu iskoristili prilike. Bogičević pokušava u 75. minuti, ali Vasilj brani.

Tim Željezničara ostaje bez igrača u 79. minuti. Jamak je dobio crveni karton zbog simuliranja penala. U sudijskoj nadoknadi Plavi ostaju i bez Vasilića, koji je napravio prekršaj.

Do kraja utakmice oba tima su pokušala zatresti protivničke mreže, ali je utakmica završila 0:0.