BHT Premijer liga
0

Adilović s dva gola donio pobjedu Željezničaru nad Zvijezdom

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar je u 18. kolu BHT Premijer lige na Grbavici ugostio ekipu Zvijezde iz Gradačca i slavio rezultatom 2:1.

Plavi su od prve minute krenuli odlučno ka golu Zvijezde, ali je odbrana gostiju djelovala sigurno. U 5. minuti je zabilježena prva prilika za ekipu iz Gradačca, a propustio ju je Husić nepreciznim šutem iz slobodnjaka. Pet minuta kasnije su gosti zaprijetili preko bivšeg igrača Plavih Srđana Savića. Igrala se 14. minuta kada je Vasilić bio neoprezan, Diatta mu je oduzeo loptu i šutirao, ali je golman Plavih Antolović sačuvao svoju mrežu.

Odbrana Željezničara u ovoj utakmici nije djelovala sigurno, velika prilika se ukazala za goste u 19. minuti, no, Antolović je ponovo odbranio. Dobra igra gostujućeg sastava se ipak isplatila u 22. minuti. Pogodak protiv svog bivšeg kluba je postigao Savić. Iako su pružali lošu igru, Plavi su uspjeli izjednačiti rezultat u 29. minuti pogotkom Adilovića. U finišu prvo dijela neprecizno su šutirali Husić (Zvijezda) i Elvir Čolić (Željezničar). Na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U prvim minutama nastavka nije bilo većih uzbuđenja. Bogičević je u 55. minuti imao priliku za gol iz slobodnjaka, no, nije bio precizan. Tri minute je Zvijezda došla do novog pogotka, ali je dosuđen ofsajd. U 64. minuti su Plavi ponovo bili blizu gola, ali se istakao golman gostiju Mirković. U 72. minuti Elvir Čolić je pospremio loptu u mrežu Zvijezde, ali je dosuđen ofsajd. No, dvije minute nakon toga Željezničar ipak dolazi do preokreta. Grešku Moranjkića je iskoristio Adilović i doveo Plave u vodstvo od 2:1. To je bio i konačan rezultat susreta.