Željezničar - Travnik 2:0
0

Plavi nastavili seriju pobjeda i najavili pohod ka odbrani titule

Piše: Edin Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U posljednjoj utakmici današnjeg programa 16. kola BHT Premijer lige Željezničar je savladao Travnik rezultatom 2:0. Ipak, gosti sa Pirote igrali su otvoreno i bilo je jasno da nisu na Grbavicu došli sa namjerom da se brane.

Igrao se 22. minut kada je Popović imao veliku priliku za Vezire. Međutim, njegov udarac sa gol - crte izbio je Čolić. U 29. minuti svoj udarac oprobao je Jamak, ali je bio neprecizan.

Deset minuta poslije Svraka je imao dobru šansu nakon kornera. No, Fejzić je bio oprezan. Na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku su Plavi krenuli snažno. To je urodilo plodom u 52. minuti. Svrakin udarac je izblokiran. Ipak, jedan igrač Travnika je pokušavajući da izbije loptu nespretno pogodio svog saigrača i lopta se otkotrljala u mrežu. Željezničar je poveo sa 1:0.

Nekoliko minuta poslije fantastičan pogodak iz slobodnog udarca postigao je Jadranko Bogičević.

Sjajno je šutirao, lopta je udarila u prečku potom se odbila iza linije i vratila u polje. Sudija je, sasvim opravdano, pokazao na centar.

U 73. minuti odlična prilika za goste. Nedo Turković koji je ušao u igru pogodio je stativu, natrčao je i na odbijenu loptu, ali je ponovo bio neprecizan.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Željezničar je nastavio pobjedničku seriju i na dobrom je putu da odbrani naslov. Prvom pratiocu i najvećem rivalu Sarajevu sada bježe pet bodova.