Nogomet
0

Željezničar i Čelik odigrali 1:1, Adi odbranio penal bratu Eldinu

Piše: Edin Isanović
Amar Osim, šef Stručnog šataba Željezničara (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Okršaj starih rivala na Grbavici između Željezničara i Čelika okončan je rezultatom 1:1. Gosti su nakon greške domaćeg golmana Antolovića došli u vodstvo u 35. minuti. Poravnao je Tomić dvanaest minuta prije kraja. Treba istaći da Plavi nisu iskoristili jedanaesterac početkom drugog poluvremena.

No, krenimo redom. Domaći su prvi zaprijetili. Igrao se sedmi minut kada je Hasanović ubacio u šasnaesterac gostiju gdje najviše skače Adilović, šutira glavom, ali lopta odlazi pored gola.

U 12. minuti Hodžić je iz teške pozicije pokušao matirati Nurkovića. Ipak, lopta pogađa vanjski dio mreže. Pet minuta kasnije Barać je bio u dobroj prilici, ali je opasnost otklonio Čolić.

U 25. minuti novi uzdasi na tribinama gdje su bile smještene pristalice Željezničara. Adilovića je u posljednji trenutak izblokirao Mišić.

U 35. minuti gosti iz Zenice dolaze u vodstvo. Veliku grešku golmana Antolovića, koji mu je poklonio loptu, iskoristio je Jasmin Mešanović za 0:1. Minimalnim vodstvom crveno-crnih završen je prvi dio.

U nastavku je Amar Osim umjesto Armina Hodžića ubacio Muamera Svraku.

Ofanzivno su krenuli Plavi. U 52. minuti Eldina Adilovića ruši Adis Nurković u šesnaestercu. Sudija Edin Jakupović pokazuje na bijelu tačku, a čuvaru mreže gostiju pokazuje crveni karton.

U tim trenucima među stative gola Čelika stao je Adi Adilović koji je zamijenio Nestorovića. Udarac sa jedanaest metara izveo je Eldin, ali je njegov stariji brat odbranio i rezultat je ostao nepromijenjen.

Nakon toga domaći pletu mrežu oko gola gostiju. U 74. minuti dobra prilika za domaće. Ipak, Svraka je previše oklijevao i gosti su otklonili opasnost. Četiri minute kasnije Tomisilav Tomić pogodio je za 1:1.

Iako su izabranici Amara Osima dali sve od sebe da preokrenu rezultat ostalo je 1:1.