Nogomet
0

Wolfsburg ispao, Fulham i HSV u polufinalu

Totalsport
Foto: AFP/DDP
Foto: AFP/DDP
Ekipa Fulhama nastavlja senzacionalnu sezonu u drugom europskom klupskom takmičenju po snazi. Londonski je klub već izbacio prošlogodišnjeg osvajača Kupa UEFA-e, ukrajinskog Šahtara, nakon toga i italijanskog velikana Juventusa, a u četvrtfinalu je nadigrao i njemačkog prvaka Wolfsburga.

U prvoj je utakmici u Londonu Fulham slavio s 2-1, a u četvrtak je u Njemačkoj prolazak potvrdio pobjedom 1-0. Najbitniji se trenutak dogodio nakon samo 20-ak sekundi dvoboja. Zoltan Gera je gurnuo loptu Bobbyju Zamori koji je okretom izbacio iz igre svoga čuvara Jana Šimuneka i poslao loptu u mrežu za svoj šesti pogodak sezone u ovom takmičenju.

Wolfsburg do kraja nije uspio pronaći recept za slamanje Engleza. Reprezentativci Bosne i Hercegovine Edin Džeko i Zvjezdan Misimović proveli su svih 90 minuta na terenu, a Džeko je pritom zaradio i žuti karton.

Standard – HSV 1:3

Njemački je HSV u Liege stigao s prednošću 2-1 iz prve utakmice, a prolazak je na kraju potvrdio još uvjerljivijom pobjedom i u Belgiji.

Goste je u vodstvo doveo Mladen Petrić u 20. minuti susreta kada je Ze Robertovu loptu ubačenu s lijeve strane glavom proslijedio u gol Sinana Bolata. Igor de Camargo je vratio nadu belgijskom prvaku u 33. minuti, također je bio precizan glavom nakon dodavanja Sebastiena Pocognolija iz slobodnog udarca.

No, samo dvije minute kasnije je uslijedio najljepši potez utakmice, ali i jedan od najljepših cijele sezone u Europa ligi. S lijeve je strane HSV-ova napada loptu u kazneni prostor ovaj put ubacio Dennis Aogo, a Petrić je "makazicama", lijevom nogom zakucao loptu u suprotni ugao Bolatova gola. Briljantan potez hrvatskog nogometaša, njegov peti pogodak sezone u Europa ligi, doveo je Hamburžane na prag finala, kojem će, uzgred, biti i domaćini.

Standard je u drugom dijelu pokušavao doći do preokreta, ali na koncu je primio još jedan gol. Autor je bio Peruanac Paolo Guerrero (ušao umjesto Petrića u 66. minuti) u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Europa liga, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Standard – HSV 1-3 (De Camargo 33 / Petrić 20, 35, Guerrero 90+4), ukupni rezultat 2-5 Wolfsburg – Fulham 0-1 (Zamora 1), ukupni rezultat 1-3