Nogomet
0

Fulham prvi finalist Europa lige

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Fulhama došli su do najvećeg uspjeha u historiji kluba plasiravši se u finale Europa lige pobjedom nad HSV-om (2-1), na svom Craven Cottageu.

Bila je to revanš utakmica polufinala natjecanja. Prije sedam dana u Hamburgu su ista dva suparnika odigrala utakmicu bez golova.

Goste je u vodstvo doveo hrvatski napadač Mladen Petrić novim spektakularnim pogotkom u 22. minuti utakmice. Pogodio je iz slobodnog udarca s preko 25 metara. Putanja i brzina lopte bile su toliko savršene da iskusni golman Londončana Mark Schwarzer nije imao nikakve šanse, te je lopta odsjela pod prećkom desnog ugla njegovog gola.

Još je ljepši gol od Petrića zabio glavni kreator igre domaćih, Velšanin Simon Davies, u 69. minuti. Krasno je, vanjskim dijelom kopačke, primio loptu ubačenu od Dannyja Murphyja, potom "sombrerom" prebacio svog čuvara i lijevom nogom poslao neobranjivu žabicu u lijevi ugao gola Franka Rosta.

Nakon kornera u 76. minuti za pobjedu i prolaz u finale zabio je Mađar Zoltan Gera najbolje se snašavši u 16-ercu.

Kao i toliko puta u posljednje dvije sezone, HSV je imao i igru i rezultat u prvom poluvremenu, da bi sve prosuo do kraja.

Momčad je premijerno, nakon otkaza Brunu Labbadiji u ponedjeljak, vodio privremeni trener Ricordo Moniz.

Europa liga, polufinale:

Fulham - HSV 2-1 (Davies 69, Gera 76 / Petrić 22) (prva utakmica: 0-0)