Europa liga
0

HSV i Fulham skromno i bez golova

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši HSV-a i Fulhama odigrali su 0-0 u prvoj polufinalnoj utakmici Europa lige na Nordbank Areni u Hamburgu, koja će biti i domaćin finalne utakmice.

Bio je to prvi dvoboj dva kluba koja su od početka sezone igrali u Europa ligi, te koji su u prvom susretu itekako ostali dužni publici. Pravih akcija i izrazitih prilika gotovo da i nije bilo. HSV je tokom cijelog susreta imao jalovu inicijativu, ali tek u završnici utakmice je uspio pojačati pritisak. No, australski 37-godišnji golman Fulhama Mark Schwarzer u nekoliko navrata se uspio istaknuti.

Valja podsjetiti da je finale Europa lige 12. maja baš na hamburškoj Nordbank Areni. HSV se silno nadao kako će plasmanom u finale uspjeti spasiti lošu sezonu u njemačkim natjecanjima, ali Fulham se još jednom pokazao kao tvrd orah. Najstariji profesionalni klub iz Londona opet je demonstrirao da njegov plasman u polufinale nije bio ni najmanje plod sreće ili slučajnosti.

Fulham nije odigrao ništa posebno u napadačkom smislu, ali za to im kao opravdanje može poslužiti podatak o 17 provedenih sati na putovanju do Hamburga. U obrani su igrači iz Londona bili čvrsti i sigurni. Nejasno je zbog čega je umorno djelovao i domaćin…

Revanš je sljedećeg četvrtka u Londonu.

 Europa liga, polufinale, prva utakmica:

HSV – Fulham 0-0