Nogomet
0

Menadžer Fulhama jako zadovoljan sa 0-0

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: AP)
Roy Hodgson (Foto: AP)
Menadžer Fulhama Roy Hodgson bio je vrlo sretan nakon prve polufinalne utakmice Europa lige u Hamburgu protiv HSV-a (0-0) činjenicom da njegova ekipa ima vrlo dobre izglede za plasman u finale.

Bila je to jedna od najvažnijih utakmica u historiji kluba iz zapadnog Londona. Fulham na Nordbank Areni nije pokazao puno u napadačkom smislu, ali Hodgson gaji nadu da bi njegova ekipa 12. maja opet mogla zaigrati na istom stadionu, budući da je finale Evropske lige ove sezone upravo u Hamburgu. No, da bi Fulham osigurao finale, morat će pobijediti HSV-a na svom Craven Cottageu.

"HSV je jako dobra ekipa. Ukoliko uspiju zabiti gol u Londonu, oni su u prednosti. Dvoboj je ostao vrlo otvoren nakon prve utakmice, što nas čini oduševljenima, jer smo zadržali izglede za finale. U Hamburgu smo uspjeli kreirati jednu ili dvije vrlo opasne situacije za gol, a na našem Craven Cottageu ćemo, nošeni našim vjernim navijačima, sigurno pokazati više u napadu", rekao je Hodgson.

Objasnio je i zbog čega je vrlo rano u drugom poluvremenu povukao iz igre svog najboljeg napadača Bobbyja Zamoru.

"Bobby već neko vrijeme ima problema s Ahilovom tetivom. Zbog toga je propustio i pokoju utakmicu u prvenstvu, ali uoči dvoboja u Hamburgu se osjećao spreman. No, već u prvom poluvremenu je bilo vidljivo da se muči s povredom. Naše ljekarsko osoblje dalo mu je zeleno svjetlo i za drugo poluvrijeme, ali su me i upozorili da ću ga možda morati povući iz igre. Sada imamo sedam dana u kojima ćemo ga pokušati osposobiti za uzvratnu utakmicu. Rekao bih da nema šanse da će biti spreman za nedjeljnu prvenstvenu utakmicu protiv Evertona", raportirao je Hodgson.