Roy Hodgson
0

"Vrijeme provedeno u Fulhamu za mene je čarolija"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Londonski nogometni klub Fulham, koji je prije 13 godina igrao u četvrtoj engleskoj ligi, 12. svibnja igrat će finale Europa lige, na zadovoljstvo trenera Roya Hodgsona.

Trener-globetrotter došao je na Craven Cottage u decembru 2007. godine kada je Fulham tavorio na dnu Premiershipa. Otad je fascinantno stabilizirao ekipu koja igra odličan nogomet. Pokazali su to njegovi puleni domaćom pobjedom 2-1 u uzvratnom ogledu polufinala Lige prvaka protiv HSV-a, čime su izborili finale s madridskim Atleticom.

"Vrijeme provedeno u Fulhamu za mene je čista čarolija", rekao je nakon teško izborene pobjede trener koji je vodio švicarsku reprezentaciju ali i milanski Inter, zahvalivši potom predsjedniku i vlasniku kluba Mohamedu Al Fayedu.

"Od trenutka kada sam došao s predsjednikom sam uspostavio fantastičan odnos pun povjerenja. Taj je čovjek bio vrlo dobar prema meni i osigurao timu svaku vrstu podrške.

"Pobjeda nad HSV-om nagrada je navijačima koji su nas tako zdušno podržavali tokom prošle dvije godine, i koji su proživjeli dosta teških trenutaka prateći utakmice kluba u nedavnoj prošlosti.

"Znao sam da me igrači neće razočarati. Nogomet je emotivna igra i u polufinalu velikog takmičenja to igrače zna ponijeti. Da se to dogodilo mojoj ekipi, mogao bih im oprostiti. Ali nije se dogodilo. Zadržali su disciplinu i hladnu glavu."