Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U fudbal treba uvesti finansijski limit - tipa: 1. Maximalno obestecenje (za igraca) 2. Maximalna godisnja plata (za igraca) 3. Maximalno za 2 kluba u sezoni (za igraca) 4. Maximalni godisnji limit na obestecenja (za klub) 5. Maximalna godisnji limit na plate (za klub) A profit nek ganjaju preko sponzora... Npr: 1. maximalno obestecenje za igraca 30.000.000EUR 2. maximalna plata za igraca godisnje 10.000.000EUR 3. maximalno limit za obestecenja (trosenje) godisnje 50.000.000EUR 4. maximalno limit za plate igracima godisnje 50.000.000 EUR Pa će igrači birati gdje žele igrati - a timovi će morati imati i tradiciju i uslove i ambicije...a tu su sponzori da donose profit...Niko ne brani Messiju da zaradi dodatno od sponzora...ali isto tako i drugi klubovi bi onda sebi mogli priustiti Messija samo ako on to zeli... To je jedino rijesenje po meni da se fudbal vrati na pravi kolosjek...gdje ce trziste biti svima dostupno!
ma i ne treba to ganjati...nego treba samo gledati njihovu bilancu svi ti klubovi sto puno trose svi su oni u dubiozama ko nas GRAS...svi su u limitima u minusima na stotine miliona eura duguju raznoraznim dobavljacima desetine miliona eura...duguju drzavi poreze stotine miliona eura a KUPUJU IGRACE ZA STOTINE MILIONA... e tu je problem... jarane napravi mehanizam da nema LIMITA, NEMA MINUSA...NEMA DUGOVANJA podmiri sve obaveze U ROKU...ispostuj sve obaveze do igraca do drzave itd u roku! i onda STO TI OSTANE PLUSA...SLOBODNO TROSI GDJE HOCES I KOLIKO HOCES ja mislim da je ovo bolje! daleko bolje i za drustvo a i na kraju krajeva za sam klub!
Itekako tu ima materijala za policije. To je svjetski kriminal. Ovamo se Španija zadužuje kod MMF-a i traži nepovoljne kredite od milijardu eura da saniraju krizu u zemlji, a Real i ostali španski klubovi potroše istu toliku sumu na obeštećenja igrača za godinu dana...odavno je fudbal prestao biti ono što je bio :(
...jes al i ti wenger ko da si iz bosne izrastao...ti bi najradije dao po 400 maraka platu bez toplog i prevoza...i to na crno da ne placas poreze...
e moj arsene ganjaj ti fair play pa ces jos dugo godina da ganjas u zadnjem kolu 4 mjesto :) , pa pocni trosit jevreju jedan :D
ne mojte srati na Wengera. čovjek je lijepo objasnio zašto ne daje veliki novac na pojačanja a razlog je stadion jer su ga otplacivali.čovjek od djece napravi vrhunske igrače pricajte sta hoćete.
Ovi transferi su postali cirkus. Zar neki igrac moze kostati 100 miliona?! Cirkus. Samo uraditi copy/paste NBA lige i to je to ;)
pa kad je real klub bio...na silu brate na silu....proizvodnja igraca im je stran pojam ali zato kupovina koja je van svake pameti im ide od ruke...real madrid ce UNISTITI futbal il ti ga nogomet...i upravu je wenger u svemu sto je rekao....arsenal im moze lekcije drati kako se prvenstvo najjace lige osvoji s djecom, s igracima koje su sami napravili...i nece ni ovu sezonu real titulu uzeti, i neka nece smradovi
E ako danasnji Bale vrijedi 120 miliona, Messi isto tako, Ronaldo 100 miliona zanima me koliko bi u danasnje vrijeme vrijedile prave fudbalske legende poput Ronalda El Phenomena, Roberta Carlosa, Ronaldinha, Zidana, Rivalda.... Ja mislim da bi vrijedili mnogo vise nego ovi danasnji "zalizani".
Nije samo Bale. Sve je ovo preseravanje
Ma finansijski fair play su izmislile skrtice , kao sto si ti ili npr Galijani iz Milana da ima nama navijacima cime da maze oci.Cka vam materina , uredu je ne pretjerivati al brate vas 2 pretjerujete u NEkupovini.Kad mi Galijani proda 2 igraca za 60 miliona i kaze da je time pokrio nekakve dugove jbo bi mu mater celavu.
ja , nabijem ga na .i.
Idi ba Wenger u vrtić i dovedi igrača malo u taj Arsenal
A da si ti u Realu ne bi nista govorio, al slazem se to je preseravanje, ako ga ne daju ne daju ga