U fudbal treba uvesti finansijski limit - tipa: 1. Maximalno obestecenje (za igraca) 2. Maximalna godisnja plata (za igraca) 3. Maximalno za 2 kluba u sezoni (za igraca) 4. Maximalni godisnji limit na obestecenja (za klub) 5. Maximalna godisnji limit na plate (za klub) A profit nek ganjaju preko sponzora... Npr: 1. maximalno obestecenje za igraca 30.000.000EUR 2. maximalna plata za igraca godisnje 10.000.000EUR 3. maximalno limit za obestecenja (trosenje) godisnje 50.000.000EUR 4. maximalno limit za plate igracima godisnje 50.000.000 EUR Pa će igrači birati gdje žele igrati - a timovi će morati imati i tradiciju i uslove i ambicije...a tu su sponzori da donose profit...Niko ne brani Messiju da zaradi dodatno od sponzora...ali isto tako i drugi klubovi bi onda sebi mogli priustiti Messija samo ako on to zeli... To je jedino rijesenje po meni da se fudbal vrati na pravi kolosjek...gdje ce trziste biti svima dostupno!
ma i ne treba to ganjati...nego treba samo gledati njihovu bilancu svi ti klubovi sto puno trose svi su oni u dubiozama ko nas GRAS...svi su u limitima u minusima na stotine miliona eura duguju raznoraznim dobavljacima desetine miliona eura...duguju drzavi poreze stotine miliona eura a KUPUJU IGRACE ZA STOTINE MILIONA... e tu je problem... jarane napravi mehanizam da nema LIMITA, NEMA MINUSA...NEMA DUGOVANJA podmiri sve obaveze U ROKU...ispostuj sve obaveze do igraca do drzave itd u roku! i onda STO TI OSTANE PLUSA...SLOBODNO TROSI GDJE HOCES I KOLIKO HOCES ja mislim da je ovo bolje! daleko bolje i za drustvo a i na kraju krajeva za sam klub!
Itekako tu ima materijala za policije. To je svjetski kriminal. Ovamo se Španija zadužuje kod MMF-a i traži nepovoljne kredite od milijardu eura da saniraju krizu u zemlji, a Real i ostali španski klubovi potroše istu toliku sumu na obeštećenja igrača za godinu dana...odavno je fudbal prestao biti ono što je bio :(
Prikaži sve komentare (24)