Spreman dovesti Falcaa
5

Wenger: Imamo novca, neću oklijevati potrošiti ga na prava pojačanja

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Francuski menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger tvrdi da je njegov klub odnedavno u puno boljoj finansijskoj poziciji i da se na ljeto neće libiti potrošiti ga na željena pojačanja...

Daily Mail tako piše kako je Wenger spreman nadmetati se i za najskuplje nogometaše svijeta poput kolumbijskog napadača Radamela Falcaa, za kojeg bi odšteta iznosila oko 40 miliona funti, plus još toliko za plaću.

"Možemo to napraviti (dovesti Falcaa, op.a.). Ako pronađemo igrača vrhunske, vrhunske kvalitete, onda ćemo ga dovesti. Sada smo u puno jačoj poziciji u kojoj možemo potrošiti neki novac. Ne protivim se to učiniti. Željeli smo potrošiti novac i za Božić, ali nismo uspjeli pronaći igrače",komentirao je Wenger, koji je nedavno dobio podršku uprave kluba usprkos slabim rezultatima (osma sezona bez trofeja).

Arsenal će na ljeto dobiti veliku finansijsku injekciju od njihovog novog petogodišnjeg sponzorskog ugovora sa Emiratesom, za nošenje njihovog imena na dresovima, a koji je težak sveukupno 150 miliona funti. Eventualni izostanak iz Lige prvaka sljedeće sezone bi "topnike" koštao oko 26 miliona eura.

"Finansijski si možemo priuštiti izostanak iz Lige prvaka, ali ne iz sportskih razloga. Najvažniji trofeji za mene su Premier liga i Liga prvaka jer su to trofeji najviše kvalitete", dodaje Wenger.