Nogomet
26

Wenger negira odlazak u PSG: Želim još dugo ostati u Arsenalu

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Menadžer londonskog nogometnog kluba Arsenala Arsene Wenger odbacio je medijske napise koji ga u posljednje vrijeme povezuju s odlaskom u Francusku, tačnije na klupu PSG-a..

Wengerov aktuelni ugovor s Arsenalom ističe na ljeto 2014. godine kada ga mnogi vide na izlaznim vratima londonskog kluba. No, Wengera se proteklih sedmica povezivalo i s odlaskom već ovoga ljeta i to na trenersku klupu PSG-a, ukoliko Carlo Ancelotti uistinu napusti kormilo.

"Mislim da sam već puno puta odgovorio na to pitanje. Ja svoj ugovor poštujem do posljednjeg dana. Ako me klub želi, ostat ću i nakon 2014. godine. Moja je velika želja da ovom klubu ide dobro i zato mi je primarna opcija ostanak u klubu", rekao je Wenger koji nije donio klubu trofej već punih osam godina.

"Prošli smo kroz osjetljivo razdoblje i sada iz njega izlazimo. Finansijski smo jaki i vjerujem da je pred klubom svjetla budućnost. Imamo koloniju sjajnih mladih igrača i priliku dovesti neka jaka pojačanja za iduću sezonu. Sada je samo bitno sve dobro isplanirati i realizirati", veli Wenger čija se ekipa i dalje grčevito bori za plasman u Ligu prvaka dogodine.

"Bitno je da se koncentriramo na svoje utakmice i da se ne obaziremo na druge rezultate. Kada obavimo svoj posao, onda možemo pogledati što su preostali klubovi napravili. Dobro igramo i vjerujem da ćemo na kraju izboriti nastup u Ligi prvaka", zaključio je Wenger.