Britanski Express tvrdi
57

Ako ne izbori Ligu prvaka, Wenger naljeto preuzima PSG?

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Prema pisanju britanskog Expressa, ukoliko na kraju sezone francuski nogometni stručnjak Arsene Wenger napusti londonski Arsenal, francuski PSG bit će prvi u redu da ga dovede na mjesto trenera ekipe.

Čini se kako bi nakon još jedne sezone bez trofeja (ukoliko ispadne od Bayerna iz Lige prvaka), osme zaredom, Arsenal mogao raskinuti saradnju s Wengerom, koji je na menadžerskoj klupi Topnika već punih 16 godina.

Tako barem piše Express, koji je od neimenovanog izvora bliskom katarskim vlasnicima PSG-a saznao da je pariski klub jako zainteresiran za dovođenje francuskog stručnjaka.

"Kada bi imali trenera kojem je materinji jezik francuski, sve bi bilo puno lakše i podiglo bi popularnost cijele ekipe i klub", rekao je spomenuti izvor.

Ključna stvar koja bi se trebala dogoditi da Wenger napusti Arsenal je neulazak među prve četiri ekipe na kraju sezone, odnosno neulazak u Ligu prvaka.

Recimo i da je isti izvor otkrio da će sportski direktor Leonardo gotovo sigurno napustiti klub predstojećeg ljeta, a ništa manje šanse za odlazak nema ni aktuelni trener Carlo Ancelotti. Unatoč vrlo dobrim rezultatima ove sezone, Ancelotti ne ulijeva povjerenje katarskim vlasnicima, koji smatraju da tim igra ispod svojih mogućnosti.